Kurs og seminarer

4. september 2019:

Ekstraseminar: Ny arvelov – hvem trenger nytt testament?

Tid 4. september 2019 kl. 08:30-10:00
Frokost og registrering fra kl.08.00
Sted Akersgata 51, 0180 Oslo

Seminaret 23. august ble raskt fulltegnet, og vi arrangerer derfor seminaret en gang til.

852477974

 

I mai vedtok Stortinget ny arvelov. Den nye loven endrer pliktdelsarven til livsarvingene, men gir også nye muligheter som kan være viktige for gjenlevende ektefelle, som til å fordele eiendelene du etterlater deg mellom dine arvinger. Alle som har et testament, eller vurderer om de bør opprette et, bør være kjent med hvilke muligheter og begrensninger den nye arveloven gir. Det er ikke gitt at alle som har opprettet et testament trenger å gjøre endringer, men for å vurdere det må du vite hvilke konsekvenser den nye loven får for testamentet du har opprettet.

Vi inviterer til frokostseminar der vi gjennomgår de viktigste endringene i arveloven. Vi ser på typetilfeller av testamenter for ektefeller og samboere med og uten barn, blant annet hvordan særkullsbarn påvirkes av den nye loven. Vi vil også være innom hvordan samboeravtaler og ektepakter får virkning ved bortgang, og dermed også for arv og testamenter.

Seminaret retter seg ikke mot studenter.

Ramborg Elvebakk har lang erfaring som prosedyreadvokat, og bistår næringsdrivende, offentlige instanser og privatpersoner innenfor et bredt område tilknyttet familie-, arve- og skifterett.

Sicilie Tveøy arbeider innenfor familie-, arve- og skifterett, og har bred erfaring med ektepakter, testamenter, generasjonsskifte og økonomisk oppgjør både ved samlivsbrudd og dødsfall.

Lars Christensen har spisskompetanse innenfor familie- og barnerett, og har blant annet inngående kjennskap til skifteoppgjør.

Hjort-ukene 2019
Hjort-ukene er en årlig seminarrekke der vi hver morgen presenterer aktuelle problemstillinger. Du vil få servert god kaffe, juice og herlig frokost levert av Perlepikene. Seminarene holdes i våre lokaler i Akersgata 51 i Oslo, og det er kostnadsfritt å delta. Enkelte av seminarene blir raskt fulltegnet, så vi anbefaler å være tidlig ute med å reservere din plass. I etterkant av seminaret gir vi mulighet til et personlig møte med foredragsholderne for å drøfte seminarets temaer ytterligere.

Kurset er ferdig.